• INFOeconomic
  • Cursuri ATVA

Un mare producător de componente auto din Turcia deschide fabrică la Căteasca

CTP, un important dezvoltator de spaţii logistice şi industriale, va ter­mi­na în perioada următoare construcţia fabricii Opsan de lân­gă Piteşti şi a ridicat şi depozitul de 20.000 de metri pă­traţi pentru producătorul de electrocasnice Arctic.
„Suprafaţa CTPark Piteşti este de aproximativ 70.000 de metri pătraţi. Clădirea de lângă spaţiul Opsan este deja închiriată către Arctic“, au declarat reprezentanţii CTP.
Opsan, cu o istorie de peste 50 de ani, este unul dintre cei mai mari producători de componente auto din Turcia şi este specializat în caroserie şi componente şasiu, scaune şi pie­se de interior, proiectare şi fabricare de scule şi dispozitive.
Fabrica Opsan şi depozitul Arctic sunt situate în acelaşi parc industrial unde are o fabrică şi producătorul de componente Faurecia. Parcul se află în localitatea Căteas­ca, în apropierea autostrăzii A1 Bucureşti-Piteşti.
Iniţial, CTP a construit pentru Faurecia o fabrică cu o suprafaţă de 15.000 de metri pătraţi, investiţia ridi­cân­du-se la 7-8 mil. euro, conform datelor furnizate anterior de CTP. Ulterior, CTP a început să extindă fabrica Faurecia cu încă circa 6.700 mp.

Sursa : Jurnalul de Arges