• INFOeconomic
  • Cursuri ATVA

Turismul în Argeș – prezent și perspective

[vc_row][vc_column][vc_column_text]Miercuri, 19.06.2019, la inițiativa Camerei de Comerț, Industrie și Agricultură Argeș și a Consiliului Județean Argeș, a avut loc la sediul CJ dezbaterea cu tema ”Turismul Argeșean – prezent și perspective”.

Demersul a avut ca punct de pornire faptul că Argeșul este o zonă extrem de ofertantă din punct de vedere turistic și poate deveni o sursă de dezvoltare economică extraordinară pentru noi. Și, întrucât în sistemul Camerelor de Comerț din România se organizează bianual un Târg Internațional de Turism la Compexul Romexpo, considerăm că acest gen de expoziție poate fi o oportunitate excelentă de promovare puternică a turismului din Argeș.

Au participat, alături de reprezentanți ai presei locale și ai administrației locale (Președintele Consiliului Județean, Primari, reprezentanți ai instituțiilor deconcentrate – Salvamont, Muzeul Județean Argeș) și reprezentanți ai agenților economici cu activități în turism, de pe raza Județului Argeș.

A fost prezentată o radiografie la zi a potențialului turistic de excepție pe care zona Argeșului il deține în mod natural și au fost inventariate problemele cu care se confruntă atât oamenii de afaceri cât și autoritățile (lipsă surse de investiții în infrastructură, legislație greoaie, etc).

Discuțiile au fost ample și au vizat de la situația la zi a Proiectului Molivișu, precum și a Transfăgărășanului și a Cetății Poenari, a lipsei infrastructurii, etc.

Principalele concluzii ale întâlnirii au fost:

  • Astfel de întâlniri sunt benefice și ar trebui organizate cu un grad de frecvență mai mare – trimestrial,
  • S-a decis ca următoarele întâlniri să fie mai intens promovate pentru a avea un grad de participare mai mare , atât din partea mediului de afaceri (cu activități în turism) dar și din partea instituțiilor direct implicate în turism (ex. Primăria Pitești, Direcția Silvică Argeș, etc).
  • Au fost idențificate două probleme majore care in acest moment sunt o frână pentru valorificarea și dezvoltarea potențialului turistic argeșean: infrastructura rutieră către obiective turistice și înmulțirea în exces a animalelor sălbatice (în special urșii, care au devenit o problemă majoră inclusiv în ceea ce privește accesul la obiective turistice); fiind invocate la unison de toți participantii (reprezentanți administrație locață, agenți economici) s-a decis întocmirea unui document din partea tuturor participanților pe care Președintele Consiliului Județean să îl înainteze către Ministerul Mediului Apelor și Pădurilor (în vederea soluționării problemei animalelor înmulțite în exces) și respectiv Ministerului Transporturilor (în vederea soluționării problemelor legate de infrastructură).

Invităm pe toți cei interesați de subiectul turismului să contacteze Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Argeș la sediul nostru din Pitești, Bd. Republicii, nr. 63, la telefon 0756 097 749 (Președinte George Caval), 0724 336 290 (Director General Simion Zanfir) sau la office@ccia-arges.ro, cu propuneri punctuale și să participe la următoarele întâlniri cu această temă, pe care le vom anunța din timp.

De asemenea, vă invităm să participați la Târgul Internațional de Turism care va avea loc la Romexpo în noiembrie 2019.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_gallery type="image_grid" images="7463,7462,7461,7460,7459,7458,7457,7455,7454,7453"][/vc_column][/vc_row]