• INFOeconomic
  • Cursuri ATVA

Turcii de la Martur măresc capacitatea fabricii de la Oarja

Producătorul turc de componente auto Martur a inaugurat săptămâna trecută lucrările de extindere a capacităţii fabricii din Oarja, judeţul Argeş, unde vor fi create 481 de locuri de muncă, în urma unei investiţii de 82,85 milioane lei, investiţia fiind cofinanţată prin ajutor de stat.
Compania îşi suplimentează, prin unitatea de la Oarja, capacitatea actuală de producţie în vederea fabricării de componente auto şi scaune auto asamblate.
Prin intermediul proiectului, este vizată extinderea producţiei către scaune din faţă şi din spate pentru Logan şi Sandero, dar şi extinderea producţiei de structuri pentru scaune pentru Logan şi Sandero.
Noua capacitate de producţie va fi operaţională până în luna decembrie. Ca urmare a implementării proiectului, vor fi create 481 de locuri de muncă, având normă întreagă, atât posturi direct atribuite activităţii de producţie, cât şi posturi indirecte. Valoarea investiţiei este de 82.851.458 lei, din care asistenţă financiară nerambursabilă în valoare de 41.277.223 lei, prin schema de ajutor de stat privind acordarea ajutoarelor de stat pentru stimularea investiţiilor majore. Intenţia companiei este să ajungă la o pondere de 80% exporturi din totalul producţiei.

Sursa : Jurnalul de Arges