• INFOeconomic
  • Cursuri ATVA

Topul firmelor din Arges 2018

[vc_row][vc_column][vc_column_text]Joi 1 noiembrie, Camera de Comerţ, Industrie şi Agricultură Argeş a organizat „Topul Firmelor din Argeş“. Aflat la cea de-a XXIII-a ediţie, evenimentul care a avut loc la Complexul Star Plaza din Bascov, a reunit o mulţime de oameni de afaceri din judeţ. Alături de reprezentanţii mediului de afaceri, s-au aflat în calitate de invitaţi şi o parte dintre politicieni şi reprezentanţi ai administraţiei locale, parlamentari, ambasadori etc.
Menţionăm că „Topul Firmelor din Argeş „este cel mai important eveniment de business anual, pe care îl organizează CCIA Argeş. Instituţia îşi propune ca prin intermediul acestuia să realizeze un clasament obiectiv şi concludent în care să fie incluse firmele din judeţ. A fost o ocazie excelentă pentru o radiografie a performanţelor economice a acestora. De asemenea, menţionăm că, s-au împlinit 28 de ani de cînd a fost reînfiinţată în Argeş, Camera de Comerţ şi Industrie.

Au fost premiate cele mai tari firme din cercetare, dezvoltare şi high-tech, industrie, agricultură, pescuit şi piscicultură, construcţii, servicii, comerţ, turism. Patronii au profitat de ocazie şi au schimbat păreri, încercînd să găsească noi oportunităţi de afaceri şi pentru a avea un început de an 2019 cît mai bun. Întîlnirea de joi seară a fost un prilej de aniversare şi de bilanţ şi o întîlnire a celor mai importanţi oameni de afaceri argeşeni, de creare a unor noi parteneriate şi oportunităţi de dezvoltare. Anual, este realizat clasamentul firmelor din judeţ ce au obţinut rezultate deosebite în activitatea desfăşurată conform unei metodologii unitare la nivel naţional, elaborate de sistemul cameral din România, oferind posibilitatea clasificării firmelor după criterii unitare, la nivel judeţean şi naţional. Gruparea firmelor se face ţinînd cont de domeniul de activitate şi de mărimea acestora, indicatorii luaţi în calcul, cu ponderi diferite, referindu-se la: cifra de afaceri netă, profitul din exploatare, rata profitului din exploatare, eficienţa utilizării resurselor umane, eficienţa utilizării capitalului angajat. Datele sînt culese din situaţiile financiare aferente exerciţiului financiar 2017, depuse la DGFP judeţene şi centrale.

„Topul Firmelor din Argeş reprezintă un clasament obiectiv şi concludent şi o bună ocazie de a radiografia performanţa economică a firmelor din Argeş. Este un nou prilej de a recunoaşte şi de a aprecia performanţa. Este o ocazie de a ne întîlni cu cei mai importanţi membrii ai comunităţii de afaceri din judeţul nostru şi de a căuta noi oportunităţi de dezvoltare. S-au clasificat pentru a fi premiate un număr de 1.426 de societăţi, dintr-un total de 17.221 cu bilanţul depus. Din total, au fost premiate 8,2%”, ne-a spus preşedintele CCIA Argeş, George Caval.

Printre invitaţii de seamă ai CCIA Argeş s-a numărat şi Emil Constantinescu, fostul preşedinte al României, în perioada 1996 – 2000. „Este a patra manifestare la care iau parte la Piteşti în această zi. Ţin să mulţumesc Camerei de Comerţ, Industrie şi Agricultură Argeş pentru invitaţia făcută. De fiecare dată cînd revin în Argeş simt o emoţie puternică, de aceste locuri legîndu-mă o mulţime de lucruri. Este un mare dar să te formezi şi să creşti într-un astfel de judeţ. De exemplu, ţin minte că a fost o mare bucurie şi împlinire pentru mine în momentul în care, în timpul mandatului meu ca preşedinte al României, am semnat, printr-un decret, ca Liceul Brătianu să devină Colegiul Naţional „Ion C. Brătianu“, aşa cum fusese construit la început. Trebuie să înţelegem că, nu este important pentru puterea economică a unei ţări numai capacităţile industriale, nici numărul de oameni implicaţi ca forţă de muncă, ci motivaţia. Cît voi trăi voi fi mîndru de cei care s-au născut şi muncesc în acest judeţ!“.

La eveniment, au fost prezenţi Vladimir Valky – ambasador extraordinar şi plenipotenţiar al Republicii Cehe în România şi Andrei M. Grinkevich – ambasador extraordinar şi plenipotenţiar al Republicii Belarus la Bucureşti. „Am început misiunea în România în ianuarie 2015, iar în cîteva luni o voi încheia. Încă de la început am fost un foarte bun partener la Tîrgul Agro Piteşti şi am participat la deschiderea celor trei ediţii ale manifestării. Sper să rămîn în contact, în continuare, pentru încă doi ani, cu prietenii mei din Argeş, reprezentanţii CCIA Argeş“, a menţionat Vladimir Valky. La rîndul său, Andrei M. Grinkevich a spus: „Este o mare onoare pentru mine să particip la „Topul Firmelor din Argeş“, să fiu alături de conducerea şi reprezentanţii CCIA Argeş şi de invitaţii acestora. Firmele din judeţul Argeş au un mare potenţial şi ne dorim întărirea şi consolidarea relaţiilor dintre Argeş şi Belarus. Menţionez că, relaţiile interţări sînt foarte importante“.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_gallery type="image_grid" images="6392,6391,6390,6389,6388,6387,6386,6385,6384,6383,6382,6381,6380,6379,6378,6377,6376,6375,6374,6373,6372,6371,6370,6369,6368,6367,6366,6365,6364,6363,6362,6361,6360,6359,6358,6357,6356,6355,6354,6353"][/vc_column][/vc_row]