• INFOeconomic
  • Cursuri ATVA

Studiul ManpowerGroup privind Perspectivele Angajării de Forță de Muncă

Studiul ManpowerGroup privind Perspectivele Angajării de Forță de Muncă pentru trimestrul IV/2019 a fost realizat prin intervievarea unui eșantion reprezentativ de 626 de angajatori din România.
Toți participanții la sondaj au fost întrebați: “Cum anticipați că vor evolua angajările totale din locația dumneavoastră în cele trei luni până la sfârșitul lunii decembrie 2019, în raport cu trimestrul în curs?”

Angajatorii români raportează planuri de angajare modeste pentru următoarele trei luni. 12% dintre angajatori anticipează o creștere a numărului total de angajați, 9% prognozează o scădere și 78% nu prevăd nicio schimbare, ceea ce rezultă într-o Previziune Netă de Angajare de +3%.
După ajustarea datelor pentru eliminarea variațiilor sezoniere, Previziunea este de +8% și este cea mai slabă din ultimii patru ani. Intențiile de angajare slăbesc cu 4 puncte procentuale comparativ cu trimestrul precedent, respectiv 11 puncte procentuale față de aceeași perioadă a anului trecut.
Pe parcursul acestui raport folosim termenul “Previziune Netă de Angajare”. Valoarea acestuia se obține făcând diferența dintre procentul de angajatori care anticipează o creștere a numărului total de angajați din locația lor în trimestrul următor și procentul de angajatori care prevăd o scădere a numărului total de angajați în următoarele trei luni.
Procentul rezultat din această scădere reprezintă Previziunea Netă de Angajare.
De aici înainte toate cifrele prezentate în text se referă la date ajustate sezonier, cu excepția cazului în care se specifică altfel.

Descarcați Studiul MANPower.