• INFOeconomic
  • Cursuri ATVA

Statele din ECE au nevoie de 615 miliarde de euro pentru finațarea proiectelor

Statele din Europa Centrală și de Est (ECE) au nevoie de 615 miliarde de euro, până în 2015, că să își poată finanța proiectele de infrastructură.

România este una dintre țările care are nevoie de investiții majore, în ce privește infrastructura de transport, clasându-ne printre locurile codașe din Uniunea Europeană cu privire la calitatea infrastructurii, având un scor de 3,61%, în comparație cu media celorlalte țări din Europa Centrala și de Est, care au un procentaj de 4,02%, în urma unei analize realizate de PwC.

“Tările din Europa Centrală și de Est reprezintă 28% din teritoriul Uniunii Europene, 22% din populația acesteia, dar numai 10% din PIB-ul UE. Iar una dintre principalele provocări cu care se confruntă regiunea în prezent este să găsească surse de finanțare pentru proiectele de infrastructură de transport. Mai mult de 80 de miliarde de euro au fost investite în regiune, în exercitiul financiar european 2007-2013 din fonduri structurale și de coeziune. Însă necesarul de finanțare a investițiilor în infrastructură rămâne foarte ridicat, regiunea având nevoie de 615 miliarde de euro până în 2025”, se arată în analiza realizată de PwC și de Atlantic Council.

către articolul din Wall-Street