• INFOeconomic
  • Cursuri ATVA

Specialiștii IT români stabiliți în străinătate iau în calcul revenirea în țară

Un studiu realizat de realizat de DB Global Technology arată că 77% dintre respondenți sunt deschiși la ideea de a se întoarce în țară, deși 43% sunt foarte puțin sau deloc informați cu privire la evoluția sectorului IT din România. Dintre cei care nu iau în considerare revenirea în România, 40% sunt de părere că ar fi dificil să economisească bani în țara natală.

Atât specialiştii români care ar fi dispuşi să se întoarcă în ţară, cât şi cei care au revenit deja, au enumerat salariul, beneficiile extrasalariale şi oportunităţile de dezvoltare profesională printre cele mai importante criterii pe care îşi bazează decizia. De asemenea, 80% dintre cei care lucrează în străinătate consideră cruciale contextul politic, sistemul de sănătate şi cel de educaţie.

„Sectorul IT din România are un potenţial enorm şi oferă numeroase oportunităţi pentru specialiştii în căutarea dezvoltării profesionale, prin acces la proiecte variate şi echipe experimentate aflate în continuă extindere. Rezultatele acestui studiu indică atât disponibilitatea profesioniştilor români din străinătate de a reveni în ţară, cât şi necesitatea de a le oferi informaţii complete şi de actualitate despre beneficiile pe care le poate avea o carieră în România”, a declarat Iulia Cîrmaciu, Director HR la DB Global Technology.

către articolul din Capital