• INFOeconomic
  • Cursuri ATVA

RTR accesează fonduri europene pentru proiectarea şi testarea viitoarelor modele Dacia

Renault Technologie Roumanie, compania de inginerie a Group Renault România care se ocupă cu proiectarea şi testarea viitoarelor modele din gama entry a Renault la nivel mondial, gamă care include toate modelele Dacia, va primi fonduri europene de aproape 20 milioane lei pentru achiziţia unor noi echipamente.
Potrivit datelor de la Ministerul Fondurilor Europe­ne, prin Programul Operaţional Competitivitate, proiec­tul Sisteme de Simulare a Realităţii Virtuale şi Testare com­ponente fizice în Mediu Simulat Virtual, instrumente de înaltă tehnologie utilizate în dezvoltarea noilor modele de vehicule, va primi 19,5 milioane lei. Pe de altă parte, Grupul Renault spune că Renault Technologie Roumanie a accesat fonduri europene nerambursabile în valoare de 5.524.826,48 lei în cadrul programului operaţional de competitivitate 2014-2020 pentru un proiect de înaltă tehnologie: Sisteme de Simulare a Realității Virtuale şi Testare componente fizice în Mediu Simulat Virtual. Perioada de realizare a acestuia este 2016-2019.

Renault Technologie Roumanie va finaliza în perioa­da imediat următoare proiectul celei de-a treia generaţii a Logan şi Sandero, modele aşteptate anul viitor pe piaţa europeană. De asemenea, este de aşteptat ca viitoarele modele Dacia ce vor fi lansate în următorul deceniu, şi la care cel mai probabil inginerii români lucrează deja, vor include şi modele hibrid, cu motoare electrice. Grupul Renault a lansat în producţie la Mioveni un nou motor pe benzină şi a anunţat în decembrie o investi­ţie de peste 100 milioane euro în extinderea capacităţii de producţie a uzinei. Noile investiţii ar putea duce businessul Automobile Dacia spre 6 miliarde de euro după 2020. Automobile Dacia este cea mai mare companie din România după cifra de afaceri de 5,1 miliarde euro în 2017.

Sursa : Jurnalul de Arges