• INFOeconomic
  • Cursuri ATVA

Revista presei

Mai puţine investiţii directe arată neîncrederea investitorilor străini - Investiţiile străine directe au scăzut în primele şase luni ale acestui an cu 13% faţă de anul trecut, în aceeaşi perioadă, reiese din datele publicate de Banca Naţională a României (BNR).

Vicepreşedintele PNL Florin Cîţu spune că investiţiile străine directe au scăzut în primele şase luni ale acestui an, iar acest lucru arată neîncrederea investitorilor străini în „tâmpeniile din programul de guvernare”.

către articolul din Adevărul

Creșterea economică în România este considerată "nesănătoasă" - Economia României prinde viteză şi are şanse să fie campioana Uniunii Europene. În prima jumătate a anului, creşterea economică a fost cu aproape 6 procente mai mare faţă de aceeaşi perioadă a lui 2016. Creşterea salariilor i-a încurajat pe români să cumpere mai mult şi să se îndatoreze.

către articolul din Știrile PROTv

Condiții pentru preluarea companiilor europene de către firmele străine - Bruxelles-ul va cere analizarea mai riguroasă a preluării companiilor europene de către firmele străine, deoarece vrea să rezolve temerile în creştere legate de majorarea investiţiilor chineze în blocul comunitar, în sectoarele energiei, infrastructurii şi industriei de vârf, a anunţat luni Financial Times (FT).

către articolul din Economica