• INFOeconomic
  • Cursuri ATVA

Revista presei

INS avertizează că preţurile la alimente vor creşte moderat în perioada următoare - Preţurile şi activitatea în industrie şi construcţii vor suferi creşteri moderate în perioada septembrie-noiembrie, a acestui an, iar numărul de salariaţi va rămâne stabil, conform tendinţelor în evoluţia activităţii economice publicate, joi, de Institutul Naţional de Statistică.

către articolul din Mediafax

BCR a aprobat primele credite de prefinanțare în cadrul programului StartUp Nation - Banca Comercială Româna (BCR) a aprobat primele dosare de finanțare, în cadrul programului StartUp Nation. Instituția financiară precizează că primele firme sprijinite de BCR, sunt firme de proiectare, producție, unele chiar de produse de înalta tehnicitate, precum și servicii, potrivit unui comunicat al băncii.

către articolul din Agerpres

Mega-tranzacție pe piața de retail - Grupul francez Carrefour, lider şi în retailul din România, ar putea fi cumpărat de gigantul american Amazon. Cotaţia bursieră a Carrefour este în scădere cu peste 16% din 31 august, după ce compania a avertizat investitorii cu privire la ratarea estimărilor privind vânzările şi profitul pentru acest an.

către artciolul din DCNwes

Sprijin financiar pentru fermieri - Guvernul a aprobat în ședința de miercuri, plăți pentru ajutoare în agricultură, estimate la o valoare de circa 1,8 miliarde euro. Potrivit unui comunicat al Executivului, este vorba de plăţile directe în sectorul vegetal care se acordă pentru anul de cerere 2017, și plafoanele alocate ajutoarelor naţionale tranzitorii în sectorul zootehnic dar și schema de sprijin cuplat pentru speciile ovine/caprine care se acordă tot pentru anul de cerere 2017.

către articolul din Economica.net