• INFOeconomic
  • Cursuri ATVA

Revista presei

Înainte de adoptarea Euro, asigurati-vă bunăstarea - Adoptarea euro nu asigură bunăstarea. Noi trebuie să ne‐o asigurăm, înainte de aderare, avertizează Liviu Voinea, viceguvernator al Băncii Naționale într-o analiză dedicată adoptării monedei unice.

către articolul din Digi24

Guvernul crește taxele - Un poiect de lege aflat în dezbatere publică ţinteşte apele minerale, pe care le va reglementa separat de legea minelor, sub care erau cuprinse până acum. Viitoarea lege creşte taxele de prospecţiune şi exploatare cu 34%, iar taxa anuală pe suprafaţa de exploatare va fi mărită cu 67%. În plus, producătorii vor fi obligaţi să se reautorizeze, după reguli noi, în termene pe care le acuză că sunt prea scurte pentru a se putea conforma, iar sticlele de apă vor trebui timbrate, precum ţigările şi alcoolul.

către articolul din Economica

Firme românești care doresc să facă afaceri peste hotare - Firmele românești care vor să facă afaceri peste hotare așteaptă de la diplomații români să vină cu niște acțiuni concrete, niște ponturi, a declarat, joi, Mihai Daraban, președintele Camerei de Comerț și Industrie a României (CCIR), în deschiderea Reuniunii Anuale a Diplomației Române.

către articolul din Știripesurse

Companii românești listate la bursă - Valoarea de piaţă a companiilor româneşti listate la Bursa de Valori Bucureşti (BVB) a crescut cu 8 miliarde de euro în patru ani, iar capitalizarea acestora s-a majorat cu 64% din iulie 2013 şi până la finalul lunii iulie din acest an, a informat BVB.

către articolul din Adevărul