• INFOeconomic
  • Cursuri ATVA

Revista presei

Semnal de alarmă dinspre Bruxelles - Europarlamentarul Laurențiu Rebega atrage atenția că, deși 200 de români pleacă din țară la muncă în străinătate, "România tresaltă de bucurie că are cea mai mare creștere economică din Europa". De fapt, spune Rebega, creșterea e artificială și nu se vede în buzunare, pentru că se bazează doar pe consum.

către articolul din Știripesurse

Creșterea economică a României nu este ferită de riscuri - România a înregistrat un nou trimestru de creştere economică rapidă, dar politica fiscală pro-ciclică şi majorarea salariilor în 2017 au amplificat riscurile de supraîncălzire, avertizează agenţia de evaluare financiară Fitch Ratings.

către articolul din Adevărul

Radet vrea să scumpească gigacaloria - Propunerea RADET de scumpire a Gigacaloriei cu 57 lei ar urma să fie discutată săptămâna viitoare în Consiliul General al Municipiului Bucureşti. Regia motivează necesitatea scumpirii prin faptul că tariful a rămas la nivelul din 2011.

către articolul din Adevărul

Exportul de grâu românesc în Egipt - România trimite către Egipt circa un sfert din exporturile totale de grâu, însă seminţe de mac găsite într-un transport către ţara nord-africană ar putea pune în pericol această piaţă şi, implicit, şi exportul românesc de cereale. Un transport de 63.000 de tone de grâu românesc ajuns în portul Safaga din Egipt este analizat de autorităţile egiptene, deoarece ar fi fost găsite seminţe de mac, potrivit Reuters.

către articolul din Adevărul