Autorii celei mai mari tranzacţii cu pământ din 2017 ies din agricultură - Grupul austriac S+B Gruppe, implicat în cea mai mare tranzacţie cu teren arabil din 2017, renunţă la agricultură şi se orientează spre investiţii în zona de tehnologie şi start-up-uri. Investitorul mai este activ pe piaţa imobiliară şi în viticultură. În septembrie anul trecut, Ministerul Agriculturii şi-a dat avizul final pentru vânzarea a şapte terenuri agricole învecinate, în suprafaţă totală de circa 385 hectare, la un preţ de 1,6 mil. euro. Aceasta a fost cea mai mare tranzacţie a anului, din cele 33 înregistrate de minister, care are obligaţia să raporteze vânzările mai mari de 30 de hectare.
Angajatori din 15 state europene au aproape 700 de posturi vacante în reteaua Eures - Angajatori din 15 state europene au aproape 700 de posturi vacante în rețeaua Eures, cele mai multe fiind în Spania, Germania și Danemarca. În Spania sunt disponibile 164 de locuri de muncă pentru agricultori, sudori și tehnicieni, în timp ce în Germania sunt 105 locuri de muncă pentru șoferi de camion, salvamari, programatori sau fizioterapeuți. De asemenea, angajatorii din Danemarca oferă 100 de locuri de muncă pentru lucrători în agricultură și culegători de mazăre. Cele mai puține locuri de muncă sunt în Lituania, Norvegia, Bulgaria, Malta și Luxemburg, potrivit news.ro.
40% din terenurile agricole ale României au fost cumpărate de străini prin interpuşi - Despre interesul investitorilor străini de a cumpăra în România mai ales terenuri agricole s-a scris foarte mult şi cu siguranţă o să se mai scrie. La aproape 28 de ani de la adoptarea Legii 18/1991, încă nu există o situaţie clară privind terenurile din România cumpărate de străini în nume propriu sau prin interpuşi.
către articolul din Informația Zilei
Zona euro își păstrează privilegiul dobânzii zero - Ieri, Banca Centrală Europeană - BCE- a votat pentru status-quo. Adică, BCE a menținut dobânda de politică monetară la cota zero, dobânda la facilitatea de creditare s-a păstrat la 0,25%, iar dobânda la depozitele prin care băncile comerciale își plasează excesul de lichiditate pentru o zi este de minus 0,40%.