• INFOeconomic
  • Cursuri ATVA

Revista presei

CNAIR: 20 de oferte pentru proiectarea și execuția primelor două tronsoane ale drumului expres Craiova - Pitești - Un număr de 20 de oferte au fost depuse luni pentru proiectarea și execuția primelor două tronsoane ale drumului expres Craiova - Pitești, acestea având o lungime de aproximativ 57 de kilometri și o valoare estimată a contractelor de circa două miliarde de lei, a anunțat, luni, Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR).

către articolul din Agerpres

Ministerul Finanţelor, proiect de Ordonanţă pentru 2018 - Ministerul Finanţelor anunţă că în şedinţa de joi a Guvernului a fost dezbătut în primă lectură proiectul unei ordonanţe de modificare a Codului Fiscal prin care, între altele, din 2018 va scădea impozitul pe venit de la 16% la 10%, iar cota CAS va scădea de la 39,25% la 37,25%.

către articolul din Mediafax

În prag de iarnă, românii primesc cea mai buna veste - Preţul gazele naturale pentru populaţie nu va mai creşte până la primăvară, urmând ca Autoritatea Naţională de Reglementare în Energie (ANRE) să analizeze tarifele în luna martie, a declarat, joi, deputatul Iulian Iancu, preşedintele comisiei de industrii şi servicii, la finalul comisiei de anchetă.

către articolul din Mediafax

Cel mai mare retailer online din lume pariază pe România şi va recruta cel puţin 1.300 de angajaţi pentru noul său sediu - Gigantul american Amazon, cel mai mare retailer online din lume, va recruta cel puţin 1.300 de angajaţi pentru noul său sediu din Bucureşti, din cadrul proiectului Globalworth Campus din Pipera, dezvoltat de fondul de investiţii Globalworth condus de Ioannis Papalekas. Amazon a semnat cu fondul de investiţii pentru 13.500 mp de birouri, în cea de-a treia cea mai mare tranzacţie din acest an, după cea de 20.000 mp semnată de Renault Technologie Roumanie în North Center şi cea de 18.000 mp dintre IBM şi Forte Partners pentru The Bridge. Luând în calcul o chirie medie de 12 euro/mp, Amazon va plăti anual către Globalworth aproape 2 mil. euro.

către articolul din ZF