• INFOeconomic
  • Cursuri ATVA

Revista presei

Gospodăriile din România, venituri în creştere cu 2,4% - Veniturile totale ale gospodăriilor din România au crescut în al doilea trimestru al acestui an cu 2,4% faţă de trimestrul anterior, până la 3.329 lei (727 euro) pe lună, în timp ce cheltuielile s-au majorat cu 1,3%, la 2.797 lei (611 euro), arată datele publicate vineri de Institutul Naţional de Statistică (INS).

către articolul din Economica.net

La Galaţi, strugurii riscă să se strice pe araci din cauza lipsei zilierilor - Culesul viei ar fi trebuit să se încheie până acum, dar proprietarii podgoriilor din judeţul Galaţi se confruntă cu lipsa acută a forţei de muncă. În aceste condiţii, strugurii riscă să se strice pe araci, iar în acest timp fermierii se roagă să nu plouă şi aduc zilieri din afara judeţului.

către articolul din Mediafax

ROBOR la trei luni a scăzut, miercuri, la 1,79% - ROBOR, rata medie a dobânzii la care băncile românești se împrumută între ele, era miercuri pe piața interbancară la nivelul de 1,79% la trei luni, față de 1,8%, marți și în comparație cu 0,87%, la începutul anului, reiese din datele Băncii Naționale a României (BNR).

către articolul din Agerpres

Scumpiri în lanţ - De la 1 octombrie creşte preţul la gaze, carburanţi, curent electric şi alte produse din topul inflaţiei. Gazele se scumpesc de astăzi cu 6%, factura urmând să fie mai mare cu aproximativ 4 lei la o gospodărie medie, tarifele la electricitate urcă cu 0,030 lei/MWh, iar la carburanţi preţul creşte din cauza majorării accizelor, lansând în cascada scumpirilor produse cu cele mai mari ponderi în inflaţie.

către articolul din Mediafax