Grupul Renault are în plan investiţii totale de 800 de milioane de euro în România în următorii trei ani, însă francezii condiţionează suma totală de măsurile concrete pe care Executivul de la Bucureşti le va implementa în ceea ce priveşte infrastructura şi programul Rabla.
„Guvernul trebuie să se concentreze pe soluţii concrete. Dincolo de autostrada Piteşti-Sibiu (care este la stadiul de proiect de cel puţin zece ani – n. red.), avem nevoie de investiţii concrete în drumurile şi podurile actuale, sunt poduri cu probleme în Argeş spre exemplu, dincolo de drumul dintre Piteşti şi Câmpulung Muscel. Avem nevoie de măsuri concrete în jurul uzinei, vorbim de eficienţa măsurilor concrete implementate rapid“, a spus Christophe Dridi, șeful de la Dacia. „Condiţia ca România să rămână centru de gravitaţie al Dacia este ca Renault să realizeze această investiţie de 800 mil. euro. Renault poate decide să reducă investiţia dacă lucrările de infrastructură sau programul Rabla nu vor continua.” Dridi a subliniat că, dincolo de investiţiile în infrastructură, Executivul trebuie să susţină şi o expansiune a programului Rabla.
„Trebuie să înţelegem importanţa programului Rabla. Anul trecut 50.000 de maşini s-au vândut prin acest program. Anul acesta, dacă vrem să urmărim estimările de volum în România, va trebui ca numărul tichetelor să crească la 60.000. Şi este şi mai important să înceapă în martie programul, deoarece producţia uzinei este stabilită conform unui program.”
Grupul Renault a lansat în producţie la Mioveni un nou motor pe benzină şi a anunţat în decembrie o investiţie de peste 100 de milioane de euro în extinderea capacităţii de producţie a uzinei. Noile investiţii ar putea duce businessul Automobile Dacia spre 6 miliarde de euro după 2020. Automobile Dacia este cea mai mare companie din România după cifra de afaceri, de 5,1 miliarde de euro în 2017.
Sursa : Jurnalul de Arges