• INFOeconomic
  • Cursuri ATVA

Producatorul de tractoare IRUM la AGRO PITESTI 2020

CCIA Arges anunta prezenta producatorului de tractoare IRUM din Reghin la Targul AGRO PITESTI - 14-17.05.2020.

 

PREZENT
Fondată în 1953, IRUM este o companie specializată în construcţii de maşini și utilaje. Funcționând inițial ca și companie de stat, IRUM devine o societate cu capital complet privat în anul 1999, cu Maviprod ca și principal acționar, dedicându-se de atunci în principal industriei forestiere.

Astăzi, după 65 de ani, avem peste 500 de angajaţi, iar fabrica de 175.000 m2 din Reghin, judeţul Mureş o numim în continuare „acasă”. Bazându-ne pe rădăcinile noastre și pe vasta experiență, afacerea s-a extins rapid, IRUM devenind un furnizor de top pentru o gamă largă de utilaje forestiere și piese de schimb pe piața romanească și nu numai.

Operaţiunile grupului s-au concentrat întotdeauna pe producția, dezvoltarea şi serviciile dedicate utilajelor de exploatare forestieră. În 2010 am adăugat și domeniul utilajelor agricole. Rețeta noastră de succes este simplă: combinăm experiența și priceperea Centrului nostru de cercetare și dezvoltare cu intergrarea tehnologiilor de renume mondial. Pe de altă parte, IRUM dispune de o rețea de service și piese de schimb bine pusă la punct, care este extinsă și dezvoltată în mod continuu pentru a îmbunătăți calitatea serviciilor oferite.

Designul, dezvoltarea, respectiv feedback-ul vital de la clienții noștri sunt forţa motrică din spatele maşinilor noastre: fiecare model nou vine după ani de proiectare virtuală, testare și prototipare înainte ca alți pași să fie făcuți în procesul de dezvoltare, iar aproximativ 70% din componentele tractorului forestier sunt producție proprie. Gama de produse realizate la IRUM cuprinde în momentul de față tractoare articulate forestiere, tractoare agricole, funiculare, trolii şi piese de schimb, dar fabrica dispune și de centru prelucrări CNC, turnătorie, linie de tratament termic, sculărie, atelier sudură, vopsitorie și service.

TRECUT
Funcționând inițial ca și companie de stat, primele studii privind utilajele forestiere sunt realizate în 1968, iar primele TAF-uri sunt construite doar un an mai târziu.
În anii care urmeză, procesul contiuu de inovare și dezvoltare a dat naștere unor modele definitorii pentru produsele de astazi, cum ar fi TAF 650 sau TAF 657M.

IRUM devine companie cu capital complet privat în anul 1999, cu Maviprod ca și principal acționar, dedicându-se de atunci în principal industriei forestiere.

Anii următori duc la îmbunătățirea și reîmprospătarea gamei de produse.

În 2010 începe o nouă eră în istoria companiei noaste: primele tractoare agricole ies de pe noua linie de asamblare, combinând tehnologia de încredere Belarus cu priceperea și experiența IRUM.

Tot în 2010 IRUM face următorul pas în modernizarea produselor prin lansarea modelului TAF 2010M, primul nostru utilaj în care ergonomia și confortul în utilizare primesc o atenție deosebită.

Anul 2012 marchează introducerea premiatului motor Perkins seria 1200 cu stagiul de poluare Tier IIIB. Totodată, este anul în care am participat la târgul KWF-Expo cu cel mai nou și mai avansat model al centrului de dezvoltare IRUM, TAF 2012.

În 2013 IRUM celebrează a 60-a aniversare.

În 2015 inauguram singurul Centru de Cercetare și Dezvoltare a utilajelor agricole și forestiere cu capital românesc din țară, locul unde se formează și lucrează peste 40 de ingineri specialiști.

În 2016 se lansează TAF 2012 G cu clește, un utilaj conceput în Centrul nostru de Cercetare și Dezvoltare, un utilaj forestier românesc cu performanțe occidentale, remarcându-se prin tehnologie de ultimă oră, eficiență și confort.

În 2017 se lansează TAF 2012 G 6C și TAF 2012 PS 6C, ambele utilaje fiind concepute în Centrul de Cercetare și Dezvoltare. Aceste utilaje au 153 CP fac parte dintr-o gamă mai permisivă din punct de vedere al emisiilor.

Anul 2018 marchează împlinirea a 65 de ani de la înfinţarea IRUM, 25 de ani de la înfinţarea grupului de firme MAVIPROD și, tot în acest an, se lanseaza noul tractor agricol românesc TAGRO.