• INFOeconomic
  • Cursuri ATVA

Participare la Prima Gală de Iarnă a Centrului de Excelență în Comerț Exterior

In data de 10 decembrie, Presedintele George Caval a participat la „Prima Gală de Iarnă a Centrului de Excelență în Comerț Exterior!” care a avut loc in Bucuresti la hotelul SHERATON.

Peste 200 de oaspeți au fost prezenți la Gala de iarnă a Centrului de Excelență în Comerț Exterior. 7 premii, în valoare de 1000 de euro fiecare, au fost decernate pentru sprijinul exportului românesc.

Centrul de Excelenţă in Comerţ Exterior este primul think tank românesc dedicate promovării comerţului exterior şi firmelor româneşti active in domeniul exportului. Fiind o iniţiativă comună ASE- Academia Română – Institutul naţional de statistică, Centrul de excelenţă in comerţ exterior işi propune să sprijine medierea dialogului şi schimbul de expertiză intre practicieni, oameni de afaceri, cercetători şi specialişti din societatea civilă.
În cursul galei anuale de iarnă,  au fost prezenţi peste 200 de oaspeţi din mediul universitar, de business, diplomaţi, reprezentanţi ai camerelor de comerţ.

Au fost decernate 7 premii pentru a sprjini exportul românesc unor companii mici şi mijloci care au dovedit capacitate de inovare şi flexibilitate in accesarea pieţelor externe. Premiile, in valoare de 1000 de euro fiecare, au fost oferite de BCR şi Master Card şi pot fi folosite pentru a achita direct costuri legate de promovarea exporturilor (site-uri de web, broşuri de prezentare, participare la târguri şi promoţii etc).

Centru de Excelenţă in comerţ exterior oferă de asemenea gratuit consultanţă firmelor pentru a promova exportul.