• INFOeconomic
  • Cursuri ATVA

Mai multe companii mari își vor reloca operațiunile în România până la sfârșitul anului

Mai multe companii de talie mare își vor reloca operațiunile în România, până la finele acestui an, atrase de avantajele pe care le găsesc aici, precum creșterea economică, nivelul de salarizare, cota unică și potențialul pieței interne, a declarat, marți, Ilan Laufer, ministrul pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat, în cadrul unei conferințe pe tema dezvoltării IMM-urilor.

"În contextul actual, global, România a devenit o destinație mult mai atractivă pentru investitorii străini și lucrul acesta o spun din nenumăratele discuții pe care le am cu companii străine care doresc să vină în România și chiar există o mișcare către Europa Centrală și de Est și România se află într-o poziție mai bună decât se afla în urmă cu câțiva ani când, din păcate, din foarte multe proiecte care veneau spre această zonă a Europei, multe ajungeau în Ungaria, în Cehia, în Slovacia și în alte țări care ofereau condiții mai bune, cel puțin aceasta era perspectiva celor care doreau să investească. O să vedeți până la sfârșitul anului, asta v-o pot spune, chiar niște companii mari care vor anunța inclusiv relocarea operațiunilor în România. Fiindcă România are un potențial mare", a arătat Laufer.

El a amintit potențialul mare al României în zona de IT.

"Este din ce în ce mai mult interes în zona aceasta. Oracle are în România a patra operațiune din lume, și are multe", a mai spus ministrul.

către articolul din Agerpres