• INFOeconomic
  • Cursuri ATVA

Mai e mult până departe: 4 ani pentru 13 kilometri din Piteşti-Sibiu

Contractele pentru prima secțiune a autostrăzii Pitești – Sibiu, pentru Lotul 3 al Autostrăzii Centură Sud a Municipiului București și pentru Sistemul de siguranță și automatizare a traficului pentru Metroul Drumul Taberei au fost semnate duminică, în prezența premierului Viorica Dăncilă și a ministrului Transporturilor, Răsvan Cuc.

Primul contract încheiat de către Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere S.A – CNAIR cu Compania Porr Construct SRL vizează realizarea Secțiunii 1 Sibiu – Boița (km 0+000 – km 13+170) din Autostrada Pitești – Sibiu. Valoarea contractului este de 612.647.863,38 lei fără TVA, echivalentul a 129 milioane euro fără TVA, având un cost/ km de 10 milioane euro fără TVA.

Lungimea totală a Secțiunii 1 Sibiu – Boița este de 13,17 km. Durata de realizare a acestui contract este de 48 luni, din care 12 luni pentru activitatea de proiectare şi 36 luni pentru execuția lucrărilor. Garanția lucrărilor este de 10 ani (120 luni).

Al doilea proiect, Autostrada de Centură București Sud, va asigura conexiunea dintre autostrada A1 (București – Pitești) și A2 (București – Constanța), pe coridorul IV Pan European.

Sursa : Jurnalul de Arges