• INFOeconomic
  • Cursuri ATVA

Internaţional Lazăr Company reduce viteza maximă de deplasare a camioanelor proprii

Într-o corespondență electronică purtată la începutul lunii decembrie 2018 cu organismul european care răspunde de siguranța traficului rutier, societatea argeșeană de transport rutier de mărfuri Internațional Lazăr Company, unul dintre cei mai mari transportatori naționali, anunța implementarea unor măsuri în activitatea proprie menite să contribuie la asigurarea siguranței rutiere pe drumurile naționale și europene.
Printre acestea, se numără reducerea vitezei maxime de deplasare a camioanelor proprii și ridicarea nivelului de instruire, dar și de verificare a capacităților de lucru pentru șoferii companiei. „Vom lua măsuri pentru a le impune şoferilor noştri o limită de viteză de 85 km/oră în loc de 89 km/oră, cât este în prezent. În urma analizei incidenţei accidentelor în cadrul companiei am decis să luăm această decizie de limitare a vitezei maxime de deplasare la 85 km/oră. Am înfiinţat un departament special de training care să acţioneze pentru implementarea normelor de conducere preventivă atât pe şoselele României, cât şi pe cele internaţionale.

În plus faţă de cerinţele legale, toţi şoferii noştri vor fi pregătiţi la intrarea în companie şi apoi toţi cei care trec de la transportul naţional la cel internaţional vor fi instruiţi (aproximativ 80% dintre aceştia). Toţi şoferii noştri vor fi supuşi, periodic (când sunt programaţi pentru a intra în cursă, aproximativ o dată pe lună fiecare), unui test de alcoolemie şi de verificare a consumului de substanţe ilegale. De două ori pe an (iarna şi vara) vom organiza întâlniri cu reprezentanţii poliţiei şi cu alţi specialişti implicaţi în siguranţa rutieră, care le vor prezenta şoferilor şi coordonatorilor noştri (aproximativ 80% din numărul total de angajaţi) ultimele noutăţi din domeniul siguranţei rutiere (la nivel naţional şi internaţional).

Vom utiliza un sistem adiţional, modern, de urmărire a flotei (în premieră în România), care va preveni devierile de la rută şi va reduce accidentele rutiere care pot surveni ca rezultat al stresului şoferilor. Sistemul va fi monitorizat online de la sediu şi va relata orice depăşiri de viteză sau mişcări periculoase pe care şoferii le pot face în trafic”, se arată în informarea trimisă de compania lui Benone Lazăr organismelor europene.

Sursa : http://jurnaluldearges.ro/international-lazar-company-reduce-viteza-maxima-deplasare-camioanelor-proprii/