• INFOeconomic
  • Cursuri ATVA

Întâlnirea d-lui Charlie Crocker, CEO la Camera Britanico-Română cu mediul de afaceri argeșean

[vc_row][vc_column][vc_custom_heading text="Articole din presă despre acest eveniment – 27 ianuarie 2016" font_container="tag:h4|text_align:center" use_theme_fonts="yes" skin="quaternary" show_border="yes" border_type="middle-border-center"][vc_column_text]Curierul Zilei

Camera de Comerţ şi Industrie Argeş a încheiat ieri, la sediul instituţiei, un protocol cu Camera de Comerţ Britanico-Română. Protocolul a fost semnat de preşedintele CCI Argeş, George Caval, şi de Charlie Crocker, director al instituţiei similare din Anglia. Protocolul a fost iniţiat în urma vizitei ambasadorului Marii Britanii la Piteşti, care a avut loc în urmă cu puţin timp.

Prin această colaborare se încearcă venirea în sprijinul oamenilor de afaceri din Argeş, dar şi din Marea Britanie pentru găsirea unor oportunităţi şi încheierea de afaceri care să fie benefice pentru ambele părţi. Se urmăreşte extinderea proiectelor oamenilor de afaceri din Argeş pentru investiţii în ţară şi în Marea Britanie.

Firmele din Argeş intră gratuit în baza de date

„Aşteptăm cererile de ofertă din Argeş. Importurile României din Marea Britanie au atins 1,33 miliarde de euro acum, doi ani. Există 5.179 companii cu acţionariat britanic înregistrate în România, în minerit şi industrie procesatoare, retail, imobiliare, agricultură, transport, construcţii etc. Aşteptăm cu interes cererile de ofertă ale companiilor argeşene, pentru a le transmite gratuit către o bază de date de peste 40.000 de societăţi interesate să exporte pe piaţa din România“, a spus Charlie Crocker.

Englezii, invitaţi la „Târgul de utilaje agricole“

„Suntem onoraţi că suntem primii parteneri ai părţii din Anglia în acest proiect. Acesta va începe la 1 februarie, cu o campanie nouă, cu un proiect de export grozav pentru Marea Britanie, numit - ”Alege UK, importă great!”. Pentru noi oferta de import este grozavă. Campania vrea să identifice cererile de import şi distribuţie de produse şi servicii britanice pe piaţa din România. Duminică am trimis un formular cu firmele din Argeş si România care vor să facă importuri din ţara noastra. Există deja o firmă din Argeş, care este interesată de import din Marea Britanie, iar cei din Anglia sunt interesaţi să dezvolte afaceri prin CCI Argeş. Ca o noutate, am încheiat un protocol cu Camera de Comerţ Britanico-Română pentru Târgul de utilaje agricole, care va avea loc în luna mai, la Piteşti. Partea engleză va încerca să popularizeze acest târg agricol în Marea Britanie şi, dacă nu vor putea veni cu utilaje, vor fi prezenţi reprezentanţi ai producătorilor de utilaje agricole, zootehnice etc., care vor dori să exporte utilaje în România. Piaţa din Marea Britanie este interesată de produse româneşti, din Argeş, printre care se numără vinul, mobilierul, textile, componente auto, etc.“

„Printre preferinţele lor sper să se numere Magiunul de Topoloveni şi Caşcavalul de Brădet“, a mai menţionat George Caval.

Argeșul
Argeşenii vor face negoţ direct cu englezii!

Puţini argeşeni, chiar şi din rândul celor implicaţi în afaceri, au aflat despre un parteneriat între Camera de Comerţ şi Industrie a României şi omologii din Marea Britanie. Este cumva normal căci, deşi există de ceva vreme, nu s-a vorbit prea mult despre acest lucru. Am aflat asta ieri, în urma întâlnirii dintre Charlie Crocker, preşedintele Camerei britanico-române, respectiv George Caval, preşedinte al CCI Argeş. La eveniment a participat şi prefectul Mihai Oprescu.

Fără intermediari

Pe scurt, este vorba despre un protocol semnat între cele două instituţii şi care prevede o colaborare bilaterală între producătorii români şi cei englezi. Cu alte cuvinte, dacă noi avem ceva bun de oferit (să ne gândim la ce se mai produce în Argeş – componente auto, magiun de Topoloveni, cereale, vin, textile, produse ale fermierilor ş.a.m.d.), englezii au toată deschiderea spre a promova aceste produse şi a le aduce la cunoştinţă oamenilor de afaceri interesaţi să le comercializeze. Invers, comercianţii români pot importa produse direct din Marea Britanie mai ieftin, fără intermediari.

„Pentru mine, este o bucurie să observ o primă materializare a acestor discuţii. Şi mai important este că există posibilitatea de a antura englezi care să ne cunoască potenţialul economic, oportunităţile de import-export. Cred că aveam nevoie de aşa ceva. Cred că din experienţa Regatului Unit putem învăţa foarte multe” – este de părere prefectul judeţului.

Deşi protocolul va intra în vigoare de la 1 februarie, un antreprenor din judeţ şi-a anunţat deja intenţiile de a importa whisky. La începutul lunii mai, cu ocazia târgului local de produse şi utilaje agricole, argeşenii vor putea face schimb de experienţă cu englezii care derulează afaceri în domeniu.
Argeşul, prim-partener al colaborării

„Vrem să creştem nivelul din trai din România şi Marea Britanie, prin investiţii strategice. Campania este la nivel guvernamental şi începe din februarie. CCI Argeş este prim-partener în acest proiect. Cererile din judeţ vor ajunge la peste 40.000 de investitori din Marea Britanie. Relaţia va fi una bilaterală. Cred că parteneriatul va fi unul de succes pentru că englezii apreciază produsele din România” – ne asigură Charlie Crocker.

„Pentru noi, e o onoare că suntem prim-parteneri în acest proiect. Suntem cu toţii foarte încântaţi că există reacţii ale investitorilor. Faptul că putem importa produse fără să mai treacă prin sute de intermediari – ceea ce presupune tot atât de multe comisioane – este cu siguranţă un avantaj” – a declarat George Caval, preşedintele CCI Argeş.

Ziarul TOP
Parteneriat între judeţul Argeş şi Marea Britanie

Ieri, la conferinţa desfăşurată în cadrul Camerei de Comerţ şi Industrie Argeş, a avut loc o întâlnire între Mihail Oprescu, prefectul judeţului Argeş, George Caval, preşedintele Camerei de Comerţ şi Industrie Argeş şi invitatul special, Charlie Crocker, directorul Camerei de Comerţ Britanico-Română. Conferinţa a avut ca scop primul pas în realizarea unei colaborări stabile între judeţul Argeş şi Marea Britanie. În urma acestei colaborări, se doreşte stimularea şi promovarea comerţului din România, dar şi Marea Britanie, prin exporturile şi importurile dintre cele două ţări. George Caval, preşedintele Camerei de Comerţ şi Industrie a declarat că deja există o firmă din judeţul Argeş care s-a arătat interesată de această colaborare, firma deja completând formularul pentru a se face importuri directe din Marea Britanie către judeţul Argeş. De asemenea, Charlie Crocker, directorul Camerei de Comerţ Britanico-Română a menţionat că Marea Britanie este interesată de produse din judeţul Argeş, cum ar fi componentele auto sau vi-nurile. O altă veste bună a fost dată de George Caval, care a declarat: „Domnul Charlie Crocker o să încerce să popularizeze, în Marea Britanie, Târgul de Utilaje Agricole, pe care noi îl facem în luna mai la Piteşti, şi reprezentanţi ai zootehniei să fie aici (n.r. Piteşti) cu planşe, cu reviste, în care să îşi arate disponibilitatea de a exporta aceste utilaje în România. Sigur că vom exporta şi noi, dar primul pas este să încercăm să facem „un colţ“ dedicat Marii Britanii la acest Târg de Utilaje Agricole. „De asemenea, printre investiţiile Marii Britanii în România se numără: minerit şi industrie procesatoare: 54,19%, activităţi ştiinţifice, tehnice administrative şi profesionale: 12,26%, imobiliare:3,56%[/vc_column_text][TS_VCSC_Lightbox_Gallery content_images="2294,2295,2298,2299,2301,2304,2305,2308,2313" content_title="Arhivă media:" title_wrapper="h3" content_style="Freewall" fullwidth="true"][/TS_VCSC_Lightbox_Gallery][/vc_column][/vc_row]