• INFOeconomic
  • Cursuri ATVA

Gheorghe Badea: ”Faptul că este bine primit de populaţie şi de autorităţi înseamnă că totul este în regulă”

Acum o lună, în sala de ședințe a Primăriei Pitești au fost puse în dezbatere publică acordul de mediu pentru viitorul mall din cartierul piteștean Tudor Vladimirescu. Tot atunci a fost prezentat și Planul Urbanistic Zonal elaborat pentru terenul pe care urmează să fie construit acest centru comercial. Vă ramintim că investiția, în valoare de 80 de milioane de euro, va fi realizată de dezvoltatorul Prime Kapital, care, pe lângă centrul comercial, va cosntrui din surse proprii o pasarelă auto-pietonală în valoare de 6 milioane de euro. I-am căutat din nou, pentru a vedea ce mai e nou legat de investiție, pe oamenii de afaceri Constantin Pănescu de la Metabet și Gheorghe Badea de la Grupul Industrial Componente, vânzătorii terenului către Prime Kapital și direct implicați în proiect.

”Dacă nu s-a emis încă acest acord de mediu, ar trebui să se emită”
Iată ce spune Constantin Pănescu: ”La noul aviz de mediu nu sunt contestații. Au fost contestații, așa cum știți, la vechiul acord de mediu. Sper să nu facă și la acesta, din nou. Deocamdată, lucrurile sunt bune. Se mai judecă acordul de mediu vechi. Nu știu să vă spun mai multe, pentru că nu mă ocup eu de asta. Repet, eu nu știu să existe contestații la noul acord de mediu. Eu consider că, dacă nu s-a emis încă acest acord, ar trebui să se emită. Dar orice minune poate să apară oricând…”.

”Nu au fost contestații. Nu sunt probleme”
Omul de afaceri Gheorghe Badea ne-a declarat: ”Nu au fost contestații. Nu sunt probleme. Desfășurarea dezbaterii publice s-a făcut cu asistență consistentă, s-a vorbit la pozitiv, s-a vorbit de necesitatea obiectivului fără a apărea semne de întrebare. Nu am primit încă acordul de mediu. Acțiunea este pe un drum bun. Am rămas surprins că absolut toți care au participat la dezbatere, din diverse straturi socio-profesionale, au fost pozitivi vizavi de acest proiect. Faptul că este bine primit de populație și de autorități înseamnă că totul este în regulă. Proiectul este mai mult decât necesar pentru trafic, pentru urbanism, pentru oraș, nu numai pentru cartierul de acolo, ci pentru întregul oraș, pentru că se face o fluidizare a transportului foarte bună”.

Sursa : Jurnalul de Arges