• INFOeconomic
  • Cursuri ATVA

DRÄXLMAIER Piteşti deschide sezonul de internship

DRÄXLMAIER Group deschide înscrierile pentru studenţi în cadrului Programului de Internship 2017, în Departamentele IT şi Inginerie.

Tinerii care îşi doresc să pună în practică ceea ce învaţă la cursurile de la facultate au ocazia să fie ghidaţi de specialiştii companiei şi să-şi dezvolte abilităţile necesare pe piaţa muncii. Programul de Internship începe în luna ianuarie 2017, se desfăşoară pe o perioadă de şase luni şi este plătit. Studenţii motivaţi, implicaţi, care vor avea performanţe bune pot beneficia de o prelungire cu încă şase luni sau pot fi chiar angajaţi în cadrul departamentului în care şi-au desfăşurat activitatea.

Prin introducerea acestui program, DRÄXLMAIER Piteşti contribuie la dezvoltarea comunităţii, oferindu-le tinerilor şansa să aibă un punct solid de plecare în carieră şi asigurând creşterea forţei de muncă în regiune. Sunt 27 locuri disponibile

„Departamentul Engineering oferă suport pentru proiectele întregului grup, lucrăm îndeaproape cu colegi din Germania şi nu numai. Ne dorim alături colegi dinamici, curioşi, dornici să acumuleze informaţii şi să creeze împreună cu noi maşina viitorului“, declară Daniela Cîrciuvoianu, director Regional al Departamentului Dezvoltare de Produs.

În acest departament sunt disponibile 20 de locuri pentru interni, 15 pentru Managementul Tehnic al Produsului şi 5 pentru Dezvoltarea de Noi Tehnologii. Programul de Internship Engineering se adre­sează studenţilor de la Facultatea de Mecanică şi Tehnologie şi la Facultatea de Electronică, Co­mu­nicaţii şi Calculatoare. Alte şapte locuri pot fi ocupate de studenţii care îşi doresc o carieră în domeniul IT.

„Specialiştii noştri îi vor ghida pe studenţi să dezvolte aplicaţii utilizând diferite limbaje de programare, să-şi însuşească ele­mente importante în adminis­trarea bazelor de date şi a sistemelor de operare. Dincolo de informaţiile tehnice pe care le pot acumula, tinerii vor învăţa să lucreze în echipă şi să devină un membru important al acesteia, o experienţă care le va fi utilă în dezvoltarea carierei lor“, afirmă Titus Radu, Manager Regional IT Software Engineering. Programul de I­n­ternship IT se adresează tinerilor care studiază la Facultatea de Matematică-Informatică şi la Facul­tatea de Electronică, Comunicaţii şi Calculatoare.

Cei mai buni pot fi angajaţi

Experienţa de intern în cadrul companiei DRÄXLMAIER Piteşti s-a dovedit a fi extrem de utilă pentru viitorii specialişti, aflaţi la început de drum. „Fac parte din a­cest program de la începutul a­cestui an şi m-a ajutat să-mi dau seama ce-mi place în acest domeniu şi în ce direcţii îmi doresc să-mi aprofundez cunoştinţele. Mă bazez mult pe colegi, ei mă susţin şi mă încurajează să-mi exprim ideile“, spune Ionuţ Alexandru Ghimisi, intern – software developer, Department Software & Data Integration.

Tinerii încep prin a prelua sarcini de dificultate scăzută şi, în funcţie de potenţial, sunt implicaţi şi în proiecte de anvergură. Cei mai buni interni ajung să fie angajaţi cu normă întreagă în DRÄXLMAIER Group.

Tinerii interesaţi să se înscrie în program trebuie să trimită CV-urile, până pe 5 decembrie 2016, la cariere.pitesti@draexlmaier.de, cu titlul Internship IT / Engineering 2017 sau pe www.draexlmaier.de/ cariere. Ei vor trece printr-o procedură de selecţie, în care vor trebui să demonsteze că au cunoştinţe de limbă engleză. Studenţii care vor fi selectaţi vor beneficia de un program de lucru flexibil, în regim part-time, contract individual de muncă şi un pachet de compensaţii şi beneficii.DRÄXLMAIER Piteşti dezvoltă, de mai mulţi ani, o colaborare constructivă şi durabilă cu reprezentanţii Universităţii Piteşti. Apreciem contribuţia şi implicarea cadrelor didactice în proiectele iniţiate de companie.

Despre DRÄXLMAIER Group
DRÄXLMAIER Group este un furnizor de componente auto de talie internaţională cu sediul central în Germania, având peste 60 de locaţii în mai mult de 20 de ţări. Compania are, în prezent, aproximativ 55.000 de angajaţi în întreaga lume. Datorită muncii şi capacităţii lor de inovare, DRÄXLMAIER Group a ajuns lider în domeniul tehnologic pentru segmentul premium de automobile.

Inventatorul cablajului specific fiecărui client, DRÄXLMAIER Group a patentat inovaţii în domeniul sistemelor de condus convenţionale şi alternative, precum şi în domeniul componentelor electrice şi electronice. Printre acestea se numără sistemele de cablaj şi cele de baterii de înaltă tensiune. Ca lider de piaţă în crearea interioarelor pentru automobilele premium, DRÄXLMAIER Group furnizează console centrale, borduri şi uşi, precum şi module de cockpit. În 2015, DRÄXLMAIER Group a realizat o cifră de afaceri de 3,7 miliarde de euro.

Printre clienţii noştri se numără Audi, BMW, Cadillac, Jaguar, Land Rover, Maserati, Mercedes-Benz, Porsche, Tesla şi Volkswagen.