• INFOeconomic
  • Cursuri ATVA

Dacia a scos pe piaţă primul model care atinge 200 km/h

Dacia a lansat pe piaţa locală, începând cu sfârşitul lunii ianuarie, noul SUV Duster echipat cu motorul de 1,3 litri TCe pe benzină, în versiunile de putere de 130 şi 150 CP, ceea ce face din modelul produs la Mioveni cel mai puternic şi cel mai rapid automobil produs pe piaţa locală. Viteza maximă a noului model este de 200 km/h. Până acum recordul era deţinut de Ford EcoSport 1.0 EcoBoost de 140 CP, care avea o viteză maximă de aproape 190 km/h.
Rezultat al colaborării dintre Alianţa Renault Nissan Mitsubishi şi Daimler, acest motor a fost prezentat în premieră pe gama Duster în octombrie 2018, cu ocazia Salonului Auto de la Paris. Noul propulsor turbo cu injecţie directă integrează un filtru de particule (GPF) care asigură reducerea semnificativă a emisiilor poluante.
Beneficiind de un bloc motor din aluminiu şi de o tehnologie inovatoare pentru tratamentul de suprafaţă al interiorului cilindrilor, motorul 1.3 TCe oferă performanţe superioare în materie de putere şi cuplu, asigurând astfel un plus de confort în exploatare. Noua motorizare este disponibilă în România, începând din data de 30 ianuarie 2019, pe versiunile de echipare Comfort şi Prestige, exclusiv în configuraţia de tracţiune 4×2.
Preţurile variază între 15.250 euro (TVA inclusă) pentru versiunea Comfort, cu motorul 1.3 TCe de 130 CP, şi 17.500 euro (TVA inclusă) pentru versiunea Prestige cu jante din aluminiu de 17” echipată cu motorul 1.3 TCe de 150 CP.

Sursa : Jurnalul de Arges