• INFOeconomic
  • Cursuri ATVA

Conferință OSIM - Proprietatea intelectuală și Proprietatea industrială 

[vc_row][vc_column][vc_custom_heading text="Seminar cu tema „Importanţa protecţiei proprietăţii industriale``. – 14 iunie 2017" font_container="tag:h4|text_align:center" use_theme_fonts="yes" skin="quaternary" show_border="yes" border_type="middle-border-center"][vc_column_text]Camera de Comerţ, Industrie şi Agricultură Argeş, împreună cu Universitatea de Stat din Piteşti şi Oficiul de Stat pentru Invenţii şi Mărci (OSIM), au organizat un seminar cu tema  „Importanţa protecţiei proprietăţii industriale".

Evenimentul a fost deschis de preşedintele CCIA Argeş, George Caval, care a spus câteva cuvinte despre importanța acestei manifestări. Apoi a luat cuvântul Eugenia Nicolae, şef serviciu marketing la OSIM. Ea a menţionat faptul că există şi în Piteşti un Centru Regional al OSIM, la Universitatea din Piteşti. De asemenea, a specificat că ideea în sine nu are nici o valoare în ce priveşte legislaţia dacă nu este pusă pe hârtie și nu este înregistrată.

Dreptul asupra mărcii sau a indicației geografice, este dobândit şi protejat prin înregistrarea acestora la OSIM. Pot să constituie mărci sau semne distinctive, cum ar fi: cuvinte, inclusiv nume de persoane, desene, litere, cifre, elemente figurative, forme tridimensionale şi în special forma produsului sau ambalajului său, combinaţii de culori, precum şi orice combinaţie a acestor semne. Înregistrarea unei mărci poate fi cerută individual sau în comun de orice persoană, direct sau printr-un mandatar. Drepturile asupra mărcilor pot fi transmise prin cesiune sau licenţă, oricând în cursul duratei de protecţie a mărcii, care este valabilă zece ani, începând cu data la care a fost depusă cererea de înregistrare şi poate fi reînnoită. Mărcile înregistrate la OSIM sunt protejate numai în România. Prin acest gen de evenimente, CCIA Argeş îşi propune să vină în întâmpinarea problemelor cu care oamenii de afaceri se confruntă în activitatea de zi cu zi.[/vc_column_text][TS_VCSC_Lightbox_Gallery content_images="3037,3038,3039,3041,3042,3043,3989" content_title="Arhivă media:" title_wrapper="h3" content_style="Freewall" fullwidth="true"][/TS_VCSC_Lightbox_Gallery][/vc_column][/vc_row]