• INFOeconomic
  • Cursuri ATVA

Comunicat CCIA Argeș

În ultima săptămână numărul cazurilor de COVID -19 au crescut alarmant în România și, din păcate,există un  risc major de creștere, în zilele și săptămânile următoare, a numărului  de îmbolnăviri. În acest context se impun măsuri de natură socială dar și economică. Măsurile luate pentru combaterea răspândirii virusului afectează foarte mult economia națională și guvernanții trebuie să ajungă la un echilibru fin între protejarea sănătății oamenilor și minimizarea efectului lor perturbator în economie.

Sistemul Camerelor de Comerț din România solicită decizii urgente privind ajutoare și facilități menite să stimuleze telemunca, facilități la plata impozitelor și compensări ale pierderilor companiilor lovite de restricțiile impuse de protejarea populației – scutiri, diminuări de taxe, impozite, TVA sau amânări de plăți.

În acest context, prin Camera de Comerț și Industrie a României, membră în Grupul de lucru instituțional pentru evaluarea impactului economic, financiar și bugetar asupra României generat de efectele epidemiei Covid – 19 (GLI-ECOROM) vom acționa proactiv în numele mediului economic, pentru luarea de măsuri care să conducă la diminuarea potențialelor efecte economice negative asupra agenților econmici.

 

Totodată, solicităm  firmelor membre ale Camerei de Comerț, Industrie și Agricultură Argeș  să ne informeze cu privire la probleme lor, generate de măsurile de protecție a angajaților și cu privire la efectele asupra bunei desfășurări a activității.

Solicităm aceste informații pentru a le putea include în analiza riscurilor economice generate de epidemie în vederea găsirii de soluții urgente și viabile.

 

Cu deosebită considerație,

Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Argeș