• INFOeconomic
  • Cursuri ATVA

CCIA Arges la International Business Forum 30-31 august 2018

Domnul George Caval, Presedintele Camerei de Comert, Industrie si Agricultura Arges si domnul Director General, Simion Zanfir au participat la INTERNATIONAL BUSINESS FORUM, desfasurat la Palatul Parlamentului, Bucuresti, in intervalul 30 – 31 august 2018, la invitatia Ministerului pentru Mediul de Afaceri, Comert si Antreprenoriat (MMACA).

Evenimentul a prilejuit reunirea intr-un cadru de exceptie a reprezentantilor mediului de afaceri, a reprezentantilor Corpului Diplomatic acreditat la Bucuresti, a autoritatilor publice centrale si locale din domeniul economic, in vederea impulsionarii companiilor din Romania pentru expansiunea pe pietele externe – prin activitatea de export, sau prin internationalizarea afacerii.

In cadrul lucrarilor din prima zi a conferintei au rostit alocutiuni Dl. Stefan-Radu Oprea, Ministrul pentru Mediul de Afaceri, Comert si Antreprenoriat – amfitrion al evenimentului, Dna. Ana Birchall – Viceprim-ministru pentru Implementarea Parteneriatelor Strategice ale Romaniei, Dl. Victor Negrescu – Ministru delegat pentru Afaceri  Europene, reprezentantii unor companii  care au inregistrat succes in internationalizarea afacerilor, dar si ambasadorii unor importante tari cu care Romania doreste sa intensifice realtiile, in directia atragerii de investitii si a stimularii exporturilor romanesti – SUA, Marea Britanie, Franta, Turcia, Africa de Sud, Egipt, Regatul Hasemit al Iordaniei, Turkmenistan, Bosnia-Herzegovina, Pakistan, Iordania.

Informatiile transmise cu prilejul acestui eveniment s-au axat pe aspecte de interes privind programele de sustinere a antreprenoriatului si internationalizarii companiilor, explorarii de noi oportunitati de cooperare externa.

Cu aceasta ocazie, a fost lansata si platforma BUSINESS ROMANIA menita sa sprijine companiile care activeaza pe piata romaneasca in identificarea de parteneri pentru crearea de noi afaceri sau dezvoltarea celor existente.

Presedintele CCIA Arges, domnul George Caval si domnul Simion Zanfir, Directorul General CCIA Arges, au purtat discutii in vederea unor viitoare actiuni comune, atat cu reprezentantii institutiilor guvernamentale, cat si cu reprezentantii Corpului Diplomatic.