• INFOeconomic
  • Cursuri ATVA

BREXIT: Marea Britanie vrea să includă serviciilor financiare în acordul comercial cu UE

Marea Britanie doreşte să includă serviciile financiare într-un acord comercial cu Uniunea Europeană care să acopere toate zonele economice, a declarat marţi ministrul britanic pentru Brexit, David Davis, relatează site-ul agenţiei Reuters.

Membrul guvernului de la Londra a subliniat că orice acord de liber schimb care ar omite serviciile financiare ar fi "alegerea subiectivă", după ce negociatorul UE pentru Brexit, Michel Barnier, a sugerat această posibilitate.

"Vizăm întreaga cooperare economică care există în prezent şi încercăm să stabilim modul în care aceasta poate fi menţinută cu minimum de bariere suplimentare sau fricţiuni. Nu cred că forţa acestei cooperări trebuie schimbată întrucât părăsim Uniunea Europeană, atât timp cât se înţelege că aceasta implică munca împreună, nu pur şi simplu adoptarea unor reguli. Aceste principii pot fi aplicate şi comerţului cu servicii", a spus Davis.

În luna decembrie, Michel Barnier a declarat că nu are cunoştinţă de niciun acord de liber schimb încheiat de Uniunea Europeană care să includă acces neîngrădit privind serviciile financiare.

către articolul din Mediafax