• INFOeconomic
  • Cursuri ATVA

Biroul Regional pentru învățământul dual este la CCIA Argeș

Pentru a întări relația cu mediul economic, pe data de 13 iunie, la Pitești, s-a încheiat protocolul de colaborare dintre ANFPISDR și Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Argeș, cele două entități fiind reprezentate de către Președintele Gabriel Bratu și Președintele George Caval.

Semnarea acestui protocol se înscrie în stategia Autorității Naționale de a deschide 8 birouri regionale, în parteneriat cu Camere de Comerț și Industrie. Obiectivul principal este acela de a ne apropia de mediul de afaceri, întrucât învătământul dual se organizează doar la solicitarea agenților economici. Biroul Regional care se va deschide la Argeș va acoperi întreaga regiune Sud Muntenia.

obiectivele imediate sunt apropierea de oamenii de afaceri, promovarea strategiei de dezvoltare, identificarea resursei umane și promovarea oportunităților pentru mediul de afaceri. Și, deopotrivă pentru elevi și părinți, asigurarea că a învăța o meserie și a avea la vârsta majoratului un loc de muncă bine plătit este o șansă în plus.

Cu toate acestea, mai sunt multe elemente de îmbunătățit, de exemplu în prezent se fac 800 de ore de practică ți ar trebui, pe viitor să se ajungă la un număr de 2300 de ore de practică la agenții economici - a declarat președintele ANFPISDR, Gabriel Bratu.