• INFOeconomic
  • Cursuri ATVA

ANRE amână scumpirea gazelor

Autoritatea Națională de Reglementare în Energie (ANRE) a hotărât să amâne majorarea prețului la gaze pentru consumatorii casnici până când se va aproba în Parlament, prin lege, ONG-ul 64/2016, urmând ca modificarea prețului final să intre în vigoare de la 1 noiembrie, a declarat, marți, pentru AGERPRES, Niculae Havrileț, președintele ANRE.

"Am amânat decizia privind prețul gazelor până după aprobarea în Parlament a OUG 64, întrucât vor fi operate modificări care vor avea impact major și asupra prețului final. Este vorba de faptul că va fi dereglementat serviciul de înmagazinare și, totodată, vor fi modificate cotele obligatorii de tranzacționare pe bursă pentru producători", a explicat Havrileț.

Havrileț a mai arătat că a primit asigurări că ordonanța va fi adoptată în Parlament în această lună, astfel încât ANRE să poată decide un nou preț final al gazelor care să intre în vigoare de la 1 noiembrie și care să ia în calcul și modificările aduse de ordonanță.

Să nu uităm că, vicepreședintele ANRE, Emil Calotă, a declarat faptul că prețul gazelor va crește cu 6% în medie, în trimestrul al patrulea.

către articolul din Agerpres